Contraria contrariis curantur ??

Ibland blir jag så less på människorna. ( En del iaf) Strindberg hade rätt när han skrev att "det är synd om människan"
Hur tänkte han ?? Ja han som gick in i RFSL´s lokaler och slog baksidan på en yxa i skallen på en tjej. Vad ville han uppnå med det ? Utrota HBT människorna eller få dom att "vakta upp" och bli straighta ? Eller hade han något annat ädelt motiv ?
När ska vi lära oss att låta folk bli kära i vem dom vill, ha sex med vem dom vill (så länge det råder concensus) Måste man lägga sig i sådana saker ? Finns det verkligen inte viktigare saker att lägga ner tid och energi på ?
När ska en del fatta att "dom där" går INTE att bota...det ÄR ingen sjukdom. Iofs så togs sjukdomsbegreppet inte bort föränn i mitten av 70-talet men iaf. Fast jag tror att "dom där" redan visste att det inte var en sjukdom redan långt innan det togs bort som sjukdomsbegrepp.
Kan vi försöka se på varandra som människor och individer istället för att döma efter hur man ser ut, vem man blir kär i osv ? Vore det inte mkt enklare ? Jag tror det iaf.
Och till er som tror att jorden på nåt sätt skulle bli underbefoklad om man släpper fram "dom där"  så kan jag trösta er för att:
1. Det kommer ALLTID att finnas HBT personer
2. Det kommer ALLTID att finnas straighta
3. Det kommer alltid att finnas folk som inte tycker som du
4. Det kommer alltid att finnas oliktänkande
5. Det kommer alltid att finnas idioter som tror att dom kan bota "dom där"
6: Men dom kommer ALDRIG att lyckas.......
7. Det kommer ALLTID att födas barn
8. Det kommer ALLTID att finnas svält
9. Det kommer ALLTID att finnas orättvisor
10. Det kommer ALLTID att finnas människor som har förstått att det här men dom är för få......
11. Det kommer ALLTID att finnas dom få som verkligen försöker göra nåt bra här i världen
12. Det kommer ALLTID att finnas toleranta människor, men dom är för få....

SÅ SLUTA SLÅ MÄNNISKOR MED YXOR OSV.  INGET !!!! BLIR BÄTTRE AV DET.........................FAKTISKT

Glömska mig

Sorry Borthy...att jag HELA tiden glömmer blommorna jag fick av dig, sorry sorry...Jag SKA försöka komma ihåg dom idag.
Nu för tiden är mitt sinne mest upptagen av VM satsningen om drygt 3 månader....Det verkar hålla, ökar långsamt men säkert.....smärtorna i kroppen försvinner långsamt  SKÖÖÖNT. Jisses vad man ska stå ut med för att bli lite stark. Är nog en idiot iaf när man kan vara hemma och slappa i soffan...Näe inget för mig.
Men det är svårt att motivera sig ibland när man är trött men då får jag försöka visualisera mig på pallen i stället och då brukar det släppa.
Är det NÅN här som läser detta som förstår vad jag håller på med.............egentligen ? HA HA men vaddå en blogg FÅR väl vara egocentrerad ??? YES ?!
Hade med mig en jobbarkompis härom veckan på mitt favvogym, PRO-gym på södermalm.  www.progym.se Skitkul. Jag tror hon tyckte det oxå. Efteråt satt vi och tog var sin proteindrink och snackade skit. SÅNT är ballt tycker jag...att dricka proteindrink med en PUMA...hur många har gjort det egentligen ? HE HE
Nä nu är det snart morgon och mina patienter ska vägas och grejas med innan dagpersonalen kommer.
Är ledig i helgen och då ska jag gå och se den senaste och sista piratfilmen
Bye Bye

Nattjobb

Har väl aldrig varit så trött som inatt och i morse :-( Herrejisses. Börja alla år på IVA ta ut sin rätt ? Har iaf bestämt mig för att sluta jobba natt efter sommaren, Jag orkar inte. KLART SLUT ! Eller är det åldern eller 3 skiftet ? Jag tror att det är 3 skiftet. Kan inte fatta att arbetsgivaren vill att man ska jobba 3 skift, jo det kan jag förresten, för verksamhetens skull såklart. Men det är ju bevisat gång på gång att det är det sämsta sättet man kan jobba på. Sliter mest på kroppen. Men arbetsgivaren måste väl få verksamheten att gå runt på nåt sätt. Men jag tror att det är en dålig lösning på sikt. För slitigt för kroppen.
Ska iväg och jobba i natt igen så man får väl se hur det ska gå.....
Tur att man har roliga arbetskompisar och jobba med iaf, hur skulle det gå annars ?

VM träning

 236972-6 (220w x 245h) Tävlade förra söndagen och kostar på mig att ta det lite lugnt denna vecka. Bara två träningspass. MEN nästa vecka...DÅ j...vlar drag satsningen igång på allvar. Inga latmansfasoner då inte !!! Hårdträning så det heter duga. Man får ju inte göra bort sig på VM i Tyskland minsann. Men jag har så jävla ont i HELA kroppen, korsryggen värker, höfterna värker, i skallen känns det ibland som jag har en xploderande anerysm. Men skam den som ger sig...jag är ju "ung och stark" bara drygt 50 bast ju. Det är ju ingen ålder eller ?
Det är i alla fulla fall kul att få åka på VM och göra sitt bästa.
Genrepet blir väl SM första helgen i september och sen är det VM 2 veckor senare. Nervöst men kul hoppas jag. Tänk om.........???? jag får stå på pallen med en medalj runt halsen !!!! Då kan jag nästan börja fundera på att "bara" motionsträna, eller blir det ännu hårdare satsning då ? Den som lever får väl se

Tillbaks på jobbet

Jaha ja, då var man tebax igen då. Studiedag..skön mjukstart iaf. Kul att träffa jobbarkompisar igen och faktiskt lite skönt att livet återgår till normala gängor igen. Men det är ju bara en och en halv månad kvar till semestern. Då bär det av  till Spanien med en polare. En riktig gubbsemester ska det bli. HA HA
Just det ja, vi ska ju till Åland några på jobbet och jag. Hoppas det blir roligt, men man har ju inte roligare än man gör sig var det nån klok som sa nån gång, och det stämmer nog.
Det har ju inte hänt nåt speciellt på sistonde så det har ju inte funnits så mkt att skriva om men jag fick lite abstinens nu o kände att jag var tvungen att knacka ner några rader mest för principen......Undrar om nån har saknat mitt svammel här ?
Nu står vovven och stampar,,,VILL UT HUSSE !!!!!!!!! ja ja jag kommer snart HUNDEN....

SKA det vara så svårt ...

..
.....att borra det första hålet i väggen, att slå i första spiken ??
Ska tavlan verkligen sitta här, tänk om det blir snett, fult ? Tänk om jag slinter med borret(ja, det heter faktiskt så...borret alltså) så den blir en reva i väggen ?
Är det nån som känner igen sig ?
Sen ska man ut o leta balkongmöbler....Frugan vill ha ett mosaikbord, gärna blått. Ok hon får destämma bord om jag får bestämma stolar. Men vad har man för stolar till ett mosaikbord ? INTE såna där i järn iaf. OK dom är snygga med en plåga att sitta på. Hmmmmmm
Idag ska jag iaf komma till skott och sätta fast pilastern mot en vägg. Frugan är på IKKIS och köper en ram. Vi har köpt filmaffischer med Bogart och Zorro. Ska rama in dom i var sin ekram och spika (HUUUUUUUU, nu blir det hål i väggen igen) upp dom ovanför stereon.
Det gäller att tänka till ordentligt var man ska sätta upp grejorna så det inte blir så att man gör hål överallt...Är jag petig, nojig ? Ja förmodligen. Det finns ju viktigare saker att oroa sig för här i världen; den globala uppvärmningen, krig, får man verkligen pancreascancer av snus osv. Men på nåt sätt är det skönt att skita i dom sakerna ibland och oroa sig för mer triviala saker....eller ? Efter att ha läst morgontidningarna och kollat nyheterna känns det lite skönt att oroa sig för lite triviala saker tycker iaf jag.

Bokcirkel

Jag fick ett jättebra förslag av Monika:
Starta en bokcirkel på jobbet och/eller med bloggande vänner här. Why not ?
EN ide som jag fick direkt jag såg förslaget var att läsa nån bok om stockholms historia, tex Fogelström och under tiden besöka dom platser han skriver om. Kan det vara nåt ?
Södermalm o Gamla stan är ju smockfulla av historiska platser som man kanske inte tänker på när man knallar runt.

Hur ska jag hinna ??

Hur ska jag hinna börja jobba igen nu när min ledighet snart är slut ? So much to do, but so little time ??
Man har  fullt upp HELA dagarna.....med en massa kul o allmänbildande saker. Jag kan, efter att varit ute i prken med Elvis och fikat med TANTERNA, gå hem o käka frukost, fika och i lugn och ro läsa ALLA dagstidningar på nätet. Då blir man ju allmänbildad, eller hur ? Läsa en bra bok, gärna Lundell. Ja jag vet....killböcker, kanske lite sexistisk ibland och grabbig. Men vaddå ? Jag ÄR ju grabb, sist jag kollade iaf. Lundell och jag har mkt gemensamt, han vet inte om det bara o jag tror att jag skiter i att berätta det för honom. NEJ ! jag menar INTE spriten utan alla funderingar och KVINNOR, dessa härliga, underbara och TOTALT oförutsägbara MÄNNISKOR.
Sen kan man ju gå promenader och kolla in söders historia. För att få ut mest av det bör man ha läst P-A
Fogelströms böcker om söder. DÅ får dom liv vill jag lova. Funderar även att skaffa abonemang på folkoperan på Hornsgatan. LITE kulturell måste man vara antar jag, eller hur ?
Idag ska jag nog ta en prommis upp till Tavastgatan, Bastugatan och däromkring, sätta mig och glo över vattnet och bara VARA......
Ja ni hajjar själva..HUR SKA JAG HINNA BÖRJA JOBBA IGEN ? Jag får nog förtidpensionera mig tror jag.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur - Kom och tänka på detta ordspråk när jag läste tidningarna i morse.
Ta hand om er så kanske vi ses snart

Non vestimentum virum ornat, sed vir vestimentum

Har jag blivit en gammal stöt ?? Gick ner till det beryktade SoFo för att inte ont anande ta en fika och bara flanera o ha det bra idag. Men jävlar vad jag har blivit ute(om jag nu nånsin varit inne ??) Dessa stylade människor, JESUS !!! Nu gäller tydligen en för liten hatt, skitstora solbrillor, så man ser ut som en geting i för liten hatt, vad nu en geting ska ha en hatt för? För korta aningen uppvikta, förmodligen skitdyra, jeans, trång skitful kavaj och BOWLINGSKOR med strumpor som absolut INTE passar till dom övriga kläderna. För första gången på länge kände jag mig uttittad pga av min klädsel. Jeans, t-shirt UTAN tryck, jeansjacka, boots.
När jag beställde kaffe tittade den lilla damen, iklädd för trånga jeans(hur faaan fick hon på sig dom??)  bowlingskjorta, och vita träskor, frågande på mig och förklarade att som inte haaaaaaaaaar sånt kaffe som jag ville ha. Jag ville bara ha en svart kopp fika liksom, utan dom har baaaara Latte, moccachino, espresso, kaffe med chokladsmak???, osv.
Vad fan har hänt ?? Kan nån förklara plzz
En snubbe hade NÅLAT fast skjortsnibbarna på skjortan så dom skulle ligga pressade mot den lilla fågelbröstkorgen.... och sedan när pojken träffade en polare lyfte dom på hattarna och tog i hand.....inget tjena tjena, läget där inte. Och barret sen.........ANSTRÄNGER dom sig för att få det att se så otvättat ut som möjligt eller ??
Det där lät va ? En medelålders mans stilla tankar på ett utefik i SoFo våren 2007
Men kom igen nu...mkt kan jag hajja MEN KAFFE MED CHOKLADSMAK????  Hallå !!!!!!

Knäskada ?

Jävlars !!
Nu kan jag knappt stödja på högerknät efter lek med Elvis på golvet. Undrar vad som hände ??
Sen är det tävling på söndag oxå...hmmm HUR ska detta gå. Det går ju inte att ta i ordentligt när man bänkar med ett trasigt knä. Man kan ju inte ta spjärn ordentligt. Men men det får väl lösa sig hoppas jag. Bara det inte är nåt allvarligt som hotar min VM deltagade i september, men det är ju ett tag dit liksom.
Nu har jag återvänt till mitt gamla kära gym på Högbergsgatan. Nästan alla polarna är kvar, skitkul..
När Elvis o jag var i tanto i morse blev jag bjuden på Cappotino, stavas det så? av TANTERNA. Jättegott. Måste ta med mig kameran nån dag, har tänkt på det ofta med glömmer det lika ofta
Hare bäst

ÅHHHHHH dessa tanter !!

Ännu en tidig morgon i Tantoparken med Elvis. Han skuttar upp på en bänk för att kolla efter andra vovvar, och si där ja, där var en hel skock med andra kompisar. Högsta fart gäller..........................men så dyker dom upp, TANTERNA med kaffetermosar och mackor och hundgodis och filtar och liggunderlag och DN och och och.....Jättesnälla tanter samt en vilsen kille i 30 års åldern, fångad av tanternas gemytlighet och sällskapslusta. Strax efter är Elvis och jag indragen i gemenskapen oxå. Hundgodiset flödar i strida strömmar och det gullas och kommenteras om dom små äslklingarna. Jag förbannar mig själv för att Elvis fick en hel portion frukost innan vi gick ut. Han kan ju äta gratis här. Kanske  ??  Nä jag bara skojar. Han kan ju inte leva på godsis heller ju. Men vad gör man när det står massa gulliga tanter och piper av förtjusning över hur gullig han är.
Nu ringde flyttfirman och ville komma och hämta flyttlådorna och det får dom väl
Ha det

En ny härlig morgon

Vad är det för fel på mig ? Vaknar 0700, hunden tittar yrvaket upp och undrar vad fan jag håller på med. Jag hoppar upp som en gasell (nåja...noshörning då), sätter på Hurran, (det är INTE frugan för hon är på väg hem från sitt jobb, utan kaffebryggaren) kör en kattvätt, filar gaddarna. Tar en kopp på balkongen. Allt medan Elvis käkar frukost, stillsamt funderande på vad det är för fel på husse som verkar så konstig. Han går omkring och låter konstigt(visslar). Ja ja tänker nog Elvis, husse lugnar sig nog om jag går ut med honom i Tantoparken så han får träffa en massa gulliga mattar...nej, hundar he he.
Sagt o gjort, mot Tanto bär det av. Nu verkar husse ha lugnat ner sig lite när jag har kissat och bajsat och hälsat på fyra mattar, nej hundar menar jag.
Jag såg  nog att husse tog fram den dära grejen han drar genom pälsen på mig ibland(trimkammen), men det är lugnt för då får jag ju godis och så en massa beröm. Undrar varför,?? Det är ju bara skönt ju, men jag håller nog truten så han inte ändrar sig.
När vi kommit hem har matte dukat frukost och sitter i soffan o kollar TV, nu kommer jag få en massa klappar igen innan hon försvinner in i det där stället som jag sov i natt. Då blir husse o jag solo igen. Men han sätter sig säkert vid den dära platta grejen (datorn) och låter, klick, klick klick....han verkar tycka om det så jag lägger mig nog vid hans fötter och slaggar ett tag till, för nu verkar husse ha lugnat ner sig :-)


FLYTTEN = KLAR.

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄntligen klar. Vilken resa !!! Huuuuuuuu
Flyttfirman var helt galen. När dom kom fram till lght så gick hissen sönder (typiskt) och DOM VÄGRADE att bära ens flyttlådor 3 trappor upp, detvar för TUNGT för gossarna, jag blev, med rätta, skitförbannad på dom.............och sa att om dom inte får upp grejorna blir det inga pengar heller. Dom började hota mig med allt möjligt larv. Men det hela slutade med att dom under djupa suckar, mkt stånkt och gnäll bar upp grejorna till lägenheten iaf.
Slutet gott, allting gott antar jag.
Har precis idag, nu kopplat upp laptopen så nu är man igång igen.
Allt är, ja ja nästan iaf, uppackad. Man är såååååååååå NÖJD.
Var på långholmen med Elvis idag o han har redan pissat in revis o träffat massa vovvar.
Nu är det snart dax för en kvällsprommis i Tabtolunden
Vi ses snart igen

RSS 2.0