Absolut sista innan datorn åker i packlådan

Ha ha, ska det va så svårt att packa ner en dator ?? JA, det verkar ju inte mkt bättre.
Idag var vi o fick nycklarna til lägenheten, HURRA HURRA FURRA HURRA. Sen bar det av till systemet för att inhandla champagne, det blev en Moet....lite lagom snobbigt sådär. Handlade även lite käk och bar upp det vi hade i bilen. Lite blommor viktiga papper och sån skit.
Elvis verkade gilla balkongen för han tog sitt grisöra, tittade i mjugg på oss och traskade med bestämda steg ut dit o lade sig och gnagde förjöjt..
Träffade några grannar som verkade trevliga särskilt bruden i lägenheten brevid vår, sen såg hon bra ut oxå.....men helt plötsligt dök det upp en snubbe som pussade henne på näsan. Tror ni det var hennes kille/fäsman/man kanske ? Ja. ja tror det iaf. Men hur som helst bägge verkade skittrevliga och det är ju en bra början eller hur ?
Nu är man tillbaks i radhuset för den sista natten, bara datorn är kvar att packa ner sen är ALLT klart. Hoppas bara flyttgubbarna kommer när dom ska....
Vi hörs av. Jag har nog en del att skriva om när jag installerad datorn på nytt
Ta det lugnt därute bland ettor och nollor
RESPEKT

FLYTT PÅ G

Ja, nu är det full fart bland flyttkartonger o annan bråte. Skruvar o spikar ska dras ur väggar, porslin ska packas ner, tvätt ska tvättas, tavlor slås in i fina förpackningar, frys skall frostas av, kylskåp ska tömmas o rengöras. Det blir till att käka middag på papptallrikar ett par dagar.
Mitt i allt detta kutar Elvis (vovven) runt och tittar sig oroligt omkring. Han fattar inte riktigt vad som händer. Verkar tro att han ska bli ensam kvar i huset. Förmodlingen min mänskliga tolkning som inte alls stämmer. Men det är knepigt med hundspråk. Closed-loop-communication fungerar inte så bra på ett verbalt plan med en hund har jag upptäckt. Han kanske bara är upprörd över att hans territorium raseras nu, vem vet. Men det ordnar sig säkert.
Det är ju inte helt säkert att jag hinner blogga nåt mer innan flytten är färdig. Då får man välan höppes att internätet funkar. Fast det är nog bäst att betala alla räkningar i morgon så man inte får fogden i arslet he he.
Återkommer så fort jag bara hinner och kan för nu är man fast i bloggens värld, DET trodde jag aldrig om mig.
Förresten är det NÅN som vet hur jag laddar upp bilder här, ickedatanörd som man är ?
Ha det bäst allihopa så synd vi snart

Inget latinskt tjafs idag

Idag var jag och besiktigade den nya lägenheten :-)
Jag tror att Simon&Thomas (ni vet inredarna på TV3 skulle godkänna färgsättningen...kanske
Ferarrirött kök med rostfria vitvaror, svarta köksbänkar och svart kakel....BALLT va ? Inte ? Nähä det skiter jag i om folk inte tycker för det är JAG som ska bo där, SÅDETSÅ !! Ha ha
Det var inte så mkt fel som besiktingsmannen hittade förutom att på en del köksluckor fattades det hantag och en lampskärm fattades i taket och en liten repa på diskbänken. Annars var allt ok. MEN snickarn som var med blev lite förvånad när jag krävde att det skulle åtgärdas tills på Lördag. "Varför då," sa han..."Det är inflyttning då" replikerade jag, vänligt. "Jaha", gnydde han igen....."men varför så bråttom ?" "Men herregud, lägenheten är ju betald och det är inflyttning på lördag, tycker du det är konstigt att felen sak vara åtgärdade då ?" väste jag..
"- Näää" svarde han ...och jag tittade frågande på besiktningsmannen som himlade lite diskret med ögonen.
Så här efteråt kan man ju undra vad snickarn stod och tänkte på...inte fan var det köket iaf. Så man får välan se på lördag hur det ser ut.
...Men vilken härlig balkong..WOW som gjord för vin, drinkar, öl på sommaren. Måste åka och köpa balkongmöbler och nåt snyggt trägolv snabbt som fan, eller ska man ta det liiite lugnt ?
Elvis (hunden) så mest förvirrad ut hela tiden. Han undrade nog vad vi gjorde där...men han blir väl varse på lördag

Tuam ipsam vive vitam, quia tuam ipsam oppetes mortem

Så sant som det en gång var sagt tycker jag. Jag/vi bryr oss nog för mkt om vad andra tycker om oss. Vi försöker vara till lags, bli omtyckta av alla, anpassa oss osv.......Men samtidigt strävar vi efter att vara en fri människa, fria tankar, handlingar, beslut osv.................Hur hänger detta ihop ? Hmmmmmmmm
Är det inte så att vi har en slags hatkärlek till dom som hela tiden säger vad dom tycker, gör som dom vill OCH tar eget ansvar för det, vi beundrar dom i tysthet. Men vågar kanske inte alltid erkänna att vi egentligen beundrar dom. Även om deras utsagor blir en smula för "rakt på sak", handlingar blir en smula FÖR handlingskraftiga. Även om vi i sak kanske inte alltid håller med, så beundrar vi den peronen i tysthet och undrar stilla..."tänk om jag oxå skulle våga vara så"
Är det så eller är jag helt ute och cyklar ??

Quam bene vivas refert, non quam diu

Eller hur mina vänner, är det inte så ?
Har tänkt rätt mkt på ett uttalande Erik Lallerstedt gjorde för några år sedan. Uttalandet var ang. mat och dryck. Han menade att man nog borde unna sig god mat och god dryck under livets gång. För det kan ju tänkas att en asket lever några år längre(såvida han inte blir överkörd av en buss eller dylikt. Men frågan är ju om asketen ever lyckligare än den som unnar sig gott att äta och dricka ?
Ja det är ju en fråga man kan grunna på, eller vad tycker Ni ?
Det lustiga är då att käre Herr Lallerstedt inte så långt efter detta uttalande sågs i ett annat matlagningsprogram, beydligt smalare, men ändå på nåt vis mer välmående ivrigt propagerande för en sundare livsstil än den han tidigare hade levt. Vad kan man då dra för slutsats av detta månne ?
Min egen slutsats är följande:
- Ät gott och nyttigt 6 dagar/vecka, på den sjunde dagen (vilodagen) gör nåt riktigt smaskigt, UNNA DIG UTAN det ständiga dåliga samvetet som sitter på axeln och tjatar i ditt öra att du måste skärpa till dig...
- Börja motionera, åtminstonde ett par dagar i veckan, inget märkvärdigt men se till att du får upp pulsen ordentligt och blir svettig. 2 ggr/vecka ca 1 timma/gång. Är du inte värd 2 alldeles EGNA timmar/vecka ?? JOOO visst faan är du det. Låt maken eller frugan e.dyl ta hand om hem och barn då eller låt hemmet förfalla 2 timmar / vecka. SÅÅÅ kraftigt förfall blir det nog inte tror jag.
Efter ett tag regelbundet motionerande och skärpta kostvanor med något RIKTIGT gott att äta och dricka på den sjunde dagen ( som iofs gärna får vara en tisdag isf lördag) ska ni se att ni får en himla massa nya krafter(till att ex. blogga, pussa nån ni har kär eller vad ni nu velat haft tid ork till förut....kanske ett hejdundrande sexliv...vad vet jag ?)
Men som sagt alla gör som dom vill, Ditt liv är DITT, men nog är man väl värd ett par egentimmar/vecka och god mat och dryck utan att få dåligt samvete för det.
Carpe diem

Alea iacta est

Som sagt var.......
Hur ska detta gå ? JAG blogga...ok då jag testar väl..
Nu är det nära till inflyttning till mitt älskade södermalm, känns som jag får ett liv då liksom. Är jag helt ensam om att inte ha ett dugg emot att tilbringa sommarmånader på södermalms gator o torg ? Tror nog inte det.
Jobbar bara 3 pass till sedan SEMESTER, på lördag 28/4 kl 900 kommer flyttfirman och tar alla våra grejor till Marmorgatan, vi behöver bara lämna nycklarna till flyttgubbarna och ge oss iväg med lillElvis i spetsen. Ja ja bild på honom kommer inom kort. Hoppas han tar det bra bara men han har ju redan pissat på porten så han känner väl igen lukten av sig själv.
Ska bli SKÖÖNT att gå morgonprommisen med honom sedan, stanna till ta en morgonkaffe i lugn o ro, kanske läsa tidningen (om han tillåter det förståss) sedan hemåt för en andra frukost. Herregud jag kanske blir ännu tjockare ?! Men va faan, man kan alltid gå ner i vikt om det skulle krävas.
Sen har vi tänkt att ha härliga bjudningar med drinkar o tilltugg på balkongen, mingel och tjo och tjim dagarna i ända.........YEAH Right...Fast man får väl hoppas att nån vil komma o hälsa på ibland.
Näpp n

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0